Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Born

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Born biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert bieden wij bruikbare gegevens wat betreft trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Daarnaast kunt u gratis en zonder moeite een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Sittard-Geleen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2050 en €10000, inclusief montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Sittard-Geleen | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6121
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Born juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.300.
 • Een upgrade zoals een automatisch opklapbare voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder voorzien we u van de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Born. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.800 – €2.350halve dag
1 bocht€5.450 – €9.400€3.250 – €6.200Dagdeel
Twee bochten€6.450 – €10.500€3.650 – €7.2001 dag
Draaiende trap€7.800 – €12.900€5.500 – €10.600Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Born.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Born kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u al snel 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-born-6121

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Born voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sittard-Geleen d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Sittard-Geleen. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Sittard-Geleen (https://www.sittard-geleen.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-14 weken. Na deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een lift laten monteren die in lijn is met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dr. H. van der Hoffplein 1
 • 6162 BG, Sittard-Geleen
 • Website: www.sittard-geleen.nl
 • E-mailadres: wmo@sittard-geleen.nl
 • Telefoonnummer: 14046

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Born zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende uitvoeringen tonen en geeft aan welk type lift past matcht met uw budget en situatie. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Born.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Born.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende erkende traplift bouwers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten verzekeren een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit meerdere professionele fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Platinum, Heymer, Minivator, Extrema. Bekende (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Born in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Platinum & Strobbe hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Born is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Born werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Standaard schommelt dat tussen de 100 KG en 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie