Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Obbicht

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Obbicht biedt uitkomst! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u risicoloos en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Via de TrapliftExpert treft u bruikbare adviezen wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, de unieke werking, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Sittard-Geleen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2000 en €9200, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSittard-Geleen | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6125
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1100

Kosten traplift Obbicht februari 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs hangt af van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties als een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.100 inclusief installatie.
 • Opties zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Obbicht. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.550 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.000 – €8.100€3.450 – €6.500halve dag
2 bochten€5.850 – €10.900€3.750 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€7.550 – €12.500€5.150 – €10.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Obbicht.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Obbicht is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u maar zo 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-obbicht-6125

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Obbicht voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Verder bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 incl. installatie. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sittard-Geleen met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Sittard-Geleen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een prettige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sittard-Geleen (https://www.sittard-geleen.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-14 weken. Na deze termijn sturen ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem uitzoeken die in lijn is met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of meteen aan de slag met een aanvraag? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dr. H. van der Hoffplein 1
 • 6162 BG, Sittard-Geleen
 • Website: www.sittard-geleen.nl
 • E-mailadres: wmo@sittard-geleen.nl
 • Telefoonnummer: 14046

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Obbicht lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal mogelijkheden tonen en vertelt welk merk/model rijmt met uw situatie. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Obbicht.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Obbicht.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere goede producenten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten garanderen een korte levertijd en uitstekende service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal bekende fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Minivator, Extrema, Strobbe. Erkende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn Vegro, 123traplift, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een prettige huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Obbicht binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Triwa en 123 traplift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Obbicht is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Obbicht werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal wisselt dat tussen de 100 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie