Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Papenhoven

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Papenhoven verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zorgeloos en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze pagina vindt u handige informatie over trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Bovendien kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Sittard-Geleen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten liggen tussen de €2400 & €9300, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Sittard-Geleen | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6124
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Populaire liftHandicare 2000

Kosten traplift Papenhoven juni 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs hangt af van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.150 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder bekijkt u de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Papenhoven. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.700 – €2.2004 uur
1 bocht€5.100 – €8.700€3.000 – €6.3005 uur
Meerdere bochten€6.500 – €10.800€3.950 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €13.300€5.500 – €9.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Papenhoven.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Papenhoven kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-papenhoven-6124

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste merken hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Papenhoven voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Ook onderscheiden we systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 incl. plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sittard-Geleen d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Sittard-Geleen. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sittard-Geleen (https://www.sittard-geleen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent beslist of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-14 weken. Nadien ontvangt u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een traplift aanschaffen die voldoet aan uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of meteen aan de slag met een aanvraag? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dr. H. van der Hoffplein 1
 • 6162 BG, Sittard-Geleen
 • Website: www.sittard-geleen.nl
 • E-mailadres: wmo@sittard-geleen.nl
 • Telefoonnummer: 14046

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Papenhoven bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte systemen introduceren en informeert u over welke uitvoering rijmt met uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel staan merken en winkels die ook actief zijn in Papenhoven.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Papenhoven.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf bekende fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers garanderen een snelle montage en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit 5 bekende leveranciers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe. Betrouwbare aanbieders van merken als deze zijn TipTop, RecentLift, Vegro, Smienk, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist zal u helpen bij het kopen van een passende huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Papenhoven binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Platinum & Heymer bieden een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Solus.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Papenhoven is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Papenhoven hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 115 KG – 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie