Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rijssen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Rijssen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site kunt u aan de slag met praktische informatie ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Rijssen-Holten.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1750 & €9500, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Rijssen-Holten | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1100

Kosten traplift Rijssen juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €6.950 of meer.
 • Een upgrade zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder treft u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Rijssen. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.750 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.700 – €9.000€2.800 – €6.800halve dag
Twee bochten€5.700 – €11.000€3.800 – €7.500Hele dag
Wenteltrap€8.150 – €14.400€5.400 – €9.700Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Rijssen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Rijssen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u al snel 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-rijssen-7461

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Rijssen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Verder bestaan er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rijssen-Holten via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Rijssen-Holten. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Rijssen-Holten (https://www.rijssen-holten.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een lift kiezen die rijmt met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Schild 1
 • 7461 DD, Rijssen-Holten
 • Website: www.rijssen-holten.nl
 • E-mailadres: sociaalplein@rijssen-holten.nl
 • Telefoonnummer: 0548854836

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Rijssen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u geschikte liften demonstreren en adviseert u over welk model rijmt met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst bekijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Rijssen.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Rijssen.

Bekende merken
In uw regio zijn verschillende goede leveranciers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten focussen zich op een snelle montage en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal populaire producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema. Betrouwbare adviseurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Vegro, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Rijssen in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Handicare & Heymer hebben een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Rijssen is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Rijssen verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal wisselt dat tussen de 120 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningtypes kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie