Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Holten

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Holten kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zelfstandig en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Via onze vergelijker leest u handige informatie betreffende trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Rijssen-Holten.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1950 oplopend tot 9300, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteRijssen-Holten | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7451
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 2000

Kosten traplift Holten juni 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: de vorm van uw trap en de gewenste opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Holten. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.700 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.700 – €9.000€3.350 – €6.3004,5 uur
Meerdere bochten€5.500 – €10.600€4.300 – €8.000Hele dag
Draaiende trap€7.700 – €12.300€5.500 – €10.200Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Holten.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Holten kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u maar zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-holten-7451

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Holten voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 inclusief montage. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rijssen-Holten met de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Rijssen-Holten. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren veilig en prettig zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Rijssen-Holten (https://www.rijssen-holten.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een lift selecteren die voldoet aan uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of snel een WMO-melding doen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Schild 1
 • 7461 DD, Rijssen-Holten
 • Website: www.rijssen-holten.nl
 • E-mail: sociaalplein@rijssen-holten.nl
 • Telefoonnummer: 0548854836

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Holten subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een adviespunt of winkel in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere systemen introduceren en adviseert welke uitvoering aansluit op de situatie en het budget. De meeste dealers hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht vindt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Holten.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Holten.

Geschikte merken
In uw regio zijn verschillende betrouwbare merken met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten werken met een snelle levering en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit enkele goede merken Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Extrema, Strobbe, Heymer, Platinum. Populaire aanbieders van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, Smienk, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een goede huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Holten binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Otolift + PractiComfort hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Holten is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Holten werkt met een maximale draagkracht in KG. In de regel fluctueert dat tussen de 105 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie