Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Enschede

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Enschede verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker bekijkt u handige informatie inzake trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Enschede.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2500 & €8600, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteEnschede | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteEnschede
Postcode7524
WMO Beslissingstermijn2-4 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Enschede juli 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Enschede. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.550 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.800 – €8.500€2.600 – €5.800halve dag
Meerdere bochten€6.050 – €10.700€4.050 – €7.1006 uur
Wenteltrap€7.550 – €13.100€5.200 – €10.700Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Enschede.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Enschede is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast is dat een duurzame investering. Steeds meer showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-enschede-7524

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Enschede voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.650 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.150 incl. plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Enschede binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Enschede. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Enschede (https://www.enschede.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist beslist of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 2-4 weken. Daarna bieden ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een systeem kopen dat past bij uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hengelosestraat 51
 • 7514 AD, Enschede
 • Website: www.enschede.nl
 • E-mailadres: info@wijkteamsenschede.nl
 • Telefoonnummer: 0534817900

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Enschede vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire stoelliften tonen en informeert u over welke uitvoering rijmt met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel staan merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Enschede.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Enschede.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse bekende ontwikkelaars aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle montage en een goede service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren diverse betrouwbare fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Platinum, Extrema, Minivator, Triwa. Grote dealers van deze modellen zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Enschede binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Minivator of Heymer verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Parallel.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Enschede is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Enschede hanteert een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 100 KG en 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie