Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haaksbergen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Haaksbergen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u risicoloos en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Onderstaand treft u praktische informatie t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Haaksbergen.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2200 tot maar liefst €10100, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Haaksbergen | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteHaaksbergen
Postcode7481
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Haaksbergen juli 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.450 inclusief installatie.
 • Extra opties als een verlichte voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Haaksbergen. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.250€1.700 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.800 – €9.200€3.300 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€6.000 – €10.900€4.150 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €12.500€5.150 – €10.8006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Haaksbergen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Haaksbergen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u al snel 55% ten opzichte van een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-haaksbergen-7481

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Haaksbergen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.450 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 incl. plaatsing. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en overige opties zoals eendraaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haaksbergen via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Haaksbergen. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Haaksbergen (https://www.haaksbergen.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een model uitzoeken dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Markt 3
 • 7481 HS, Haaksbergen
 • Website: www.haaksbergen.nl
 • E-mailadres: gemeente@haaksbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0535734567

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Haaksbergen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere uitvoeringen introduceren en informeert welk systeem in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Haaksbergen.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Haaksbergen.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 geschikte ontwikkelaars aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken verzekeren een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende populaire fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Minivator, Extrema, Triwa. Betrouwbare dealers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Haaksbergen binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Minivator + Strobbe bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Haaksbergen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Haaksbergen verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel schommelt dat tussen de 110 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie