Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hof van Twente

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Hof van Twente maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina treft u belangrijke gegevens met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hof van Twente.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2550 tot zo’n €8300, incl. installatie.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Hof van Twente | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Parallel

Kosten traplift Hof van Twente juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs komt tot stand middels twee zaken: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.550 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel vindt u een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Hof van Twente. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.800 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.400€3.250 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€6.200 – €11.300€3.900 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€7.800 – €12.200€5.350 – €10.100Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hof van Twente.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hof van Twente kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u eenvoudig 60% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-hof-van-twente-7471

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Hof van Twente voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Verder verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.350 inclusief plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hof van Twente via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hof van Twente. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hof van Twente (https://www.hofvantwente.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een type aanschaffen die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Höfte 7
 • 7471 DK, Hof van Twente
 • Website: www.hofvantwente.nl
 • E-mailadres: info@hofvantwente.nl
 • Telefoonnummer: 0547858585

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Hof van Twente onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming als aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de omgeving. Een productspecialist kan u meerdere modellen tonen en informeert u over welk model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Hof van Twente.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Hof van Twente.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 erkende merken operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars waarborgen een korte levertijd en uitstekende service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan vijf geschikte ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum, Minivator. Populaire (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een passende huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Hof van Twente binnen een paar weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Acorn & Heymer beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 80.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hof van Twente is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hof van Twente communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 120 KG tot 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie