Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ambt Delden

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Ambt Delden kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u risicoloos en comfortabel blijven genieten van uw woning. Op deze webpagina bekijkt u waardevolle adviezen betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Ook kan men kosteloos en zonder moeite een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Hof van Twente.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven variëren tussen €2350 & €8500, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHof van Twente | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7495
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 160

Kosten traplift Ambt Delden juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €6.950 incl. montage.
 • Extra opties zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Ambt Delden. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.900€1.750 – €2.150Dagdeel
1 bocht€4.750 – €9.800€3.050 – €5.2005 uur
2 bochten€6.550 – €11.400€4.150 – €7.200Eén dag
Draaiende trap€8.100 – €12.800€5.050 – €10.800Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Ambt Delden.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Ambt Delden kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u gemakkelijk 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ambt-delden-7495

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Ambt Delden voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 incl. installatie. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hof van Twente via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hof van Twente. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hof van Twente (https://www.hofvantwente.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een systeem laten installeren die aansluit op uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Höfte 7
 • 7471 DK, Hof van Twente
 • Website: www.hofvantwente.nl
 • E-mailadres: info@hofvantwente.nl
 • Telefoonnummer: 0547858585

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Ambt Delden zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende mogelijkheden laten zien en informeert u over welk merk/model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u winkels en producenten die ook liften monteren in Ambt Delden.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Ambt Delden.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele betrouwbare merken met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars waarborgen een snelle levering en een goede service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal bekende producenten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer. Grote installateurs van de genoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Ambt Delden binnen één tot twee weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Platinum en RecentLift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 55.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Ambt Delden is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ambt Delden communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak ligt dat tussen de 105 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie