Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Diepenheim

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Diepenheim biedt uitkomst! Flink wat senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zonder risico en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Op de traplift-vergelijker leest u waardevolle specificaties ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Hof van Twente.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €1850 tot wel €9400, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHof van Twente | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7478
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Diepenheim juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.050.
 • Extra opties als een opklapbare rail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de richtprijzen van het installeren van een traplift in Diepenheim. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.800 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.650 – €8.300€2.750 – €5.0001/2 dag
Twee bochten€5.850 – €10.600€3.650 – €7.0006 uur
Wenteltrap€7.850 – €12.500€4.650 – €10.5005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Diepenheim.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Diepenheim kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Veel aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-diepenheim-7478

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Diepenheim voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.700 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief montage. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een klaprail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hof van Twente d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hof van Twente. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hof van Twente (https://www.hofvantwente.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U gaat dan een traplift laten installeren die matcht met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of meteen een WMO-melding doen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Höfte 7
 • 7471 DK, Hof van Twente
 • Website: www.hofvantwente.nl
 • E-mailadres: info@hofvantwente.nl
 • Telefoonnummer: 0547858585

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Diepenheim lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel/showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire opties laten zien en vertelt welk type lift past aansluit op uw situatie. Een groot deel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel staan leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Diepenheim.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Diepenheim.

Populaire merken
In ons land zijn enkele populaire traplift fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers bieden een snelle levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren een aantal populaire producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Minivator, Heymer, Triwa, Platinum. Betrouwbare specialisten van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Diepenheim binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Minivator + Smienk hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Diepenheim is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Diepenheim communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG en 165 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie