Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Markelo

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Markelo verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via de TrapliftExpert treft u waardevolle adviezen over trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Hof van Twente.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten variëren tussen €2400 tot maar liefst €8700, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hof van Twente | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7475
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Markelo juni 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs is afhankelijk van twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Tevens komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.450 of meer.
 • Opties zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Markelo. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.600 – €2.300halve dag
1 bocht€5.050 – €8.300€3.450 – €6.500halve dag
Twee bochten€5.700 – €10.900€3.600 – €7.6001 dag
Wenteltrap€7.650 – €13.000€4.800 – €9.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Markelo.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Markelo is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u tot wel 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Veel leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-markelo-7475

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Markelo voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief montage. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hof van Twente door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hof van Twente. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hof van Twente (https://www.hofvantwente.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een type laten installeren die rijmt met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Höfte 7
 • 7471 DK, Hof van Twente
 • Website: www.hofvantwente.nl
 • E-mail: info@hofvantwente.nl
 • Telefoonnummer: 0547858585

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Markelo vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u verschillende systemen demonstreren en adviseert welk soort lift past bij uw situatie. Het gros van de winkels verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder staan aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Markelo.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Markelo.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 populaire leveranciers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken werken met een snelle levering en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal betrouwbare producenten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er ook producten verkocht van Heymer, Platinum, Triwa, Strobbe, Extrema. Bekende adviseurs van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, PractiComfort, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Markelo binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Platinum en Extrema bieden een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 950.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Markelo is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Markelo communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard fluctueert dat tussen de 125 KG – 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie