Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Goor

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Goor verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl bieden wij uitgebreide adviezen t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, de unieke werking, de kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Hof van Twente.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2600 en €9600, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hof van Twente | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Goor mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.350 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Goor. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.650 – €2.350Dagdeel
1 bocht€5.450 – €9.500€3.200 – €5.1004,5 uur
Twee bochten€6.000 – €11.500€3.600 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€8.050 – €14.500€5.400 – €9.5006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Goor.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Goor is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u eenvoudig 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Steeds meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-goor-7471

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Goor voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Verder verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.700 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 incl. plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hof van Twente via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hof van Twente. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hof van Twente (https://www.hofvantwente.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een model uitzoeken die aansluit op uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of nu direct hulp aanvragen? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Höfte 7
 • 7471 DK, Hof van Twente
 • Website: www.hofvantwente.nl
 • E-mail: info@hofvantwente.nl
 • Telefoonnummer: 0547858585

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Goor bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal liften tonen en adviseert welk type lift past voldoet aan uw woning en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bieden wij leveranciers en merken die ook liften installeren in Goor.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Goor.

Geschikte merken
In uw regio zijn 5 erkende merken met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers hanteren een snelle levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse grote producenten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator. Gerenommeerde adviseurs van bovengenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een fijne huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Goor binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Triwa & PractiComfort verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Goor is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Goor benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal wisselt dat tussen de 130 KG – 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie