Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Enter

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Enter verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u weer zelf en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u praktische details omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de tarieven, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u gratis en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Wierden.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1550 tot wel €9700, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Wierden | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7468
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Enter mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €6.900 of meer.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder voorzien we u van een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Enter. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.550 – €2.3004 uur
1 bocht€5.050 – €8.600€2.850 – €5.3004,5 uur
2 bochten€6.350 – €10.100€4.450 – €7.7001 dag
Draaiende trap€7.850 – €12.400€4.600 – €10.8006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Enter.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Enter is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschafwaarde. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkooppunten kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-enter-7468

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Enter voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. installatie. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wierden via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Wierden. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Wierden (https://www.wierden.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat na of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vervolgens geven ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een traplift selecteren dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Plantsoenlaan 1
 • 7642 EC, Wierden
 • Website: www.wierden.nl
 • E-mailadres: gemeente@wierden.nl
 • Telefoonnummer: 0546580990

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Enter subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of diverse trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u passende liften laten zien en informeert u over welk type lift past aansluit op uw situatie. Veel aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht treft u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Enter.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Enter.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal bekende fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken hanteren een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan een aantal populaire producenten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Triwa, Extrema, Minivator, Heymer. Populaire (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het aanschaffen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Enter binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Acorn of Heymer verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 55.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Enter is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Enter verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans valt dit binnen een marge van 115 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie