Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bentelo

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Bentelo maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zonder risico en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina vindt u nuttige details omtrent trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, de unieke werking, de totale kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Ook kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Hof van Twente.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De prijzen variëren tussen €2350 tot maar liefst €8100, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHof van Twente | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7497
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Bentelo juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Ook zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 incl. montage.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Bentelo. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.850 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€5.000 – €9.600€3.400 – €6.0005 uur
Twee bochten€6.250 – €11.800€4.250 – €8.000Eén dag
Spiltrap€7.600 – €12.000€5.400 – €10.800Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Bentelo.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bentelo is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u zo 55% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat leveranciers hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-bentelo-7497

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Bentelo voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.250 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. montage.De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en overige opties zoals eenmeedraaiende stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hof van Twente via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hof van Twente. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hof van Twente (https://www.hofvantwente.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert verkent of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U gaat dan een model kiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of snel een aanvraag indienen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Höfte 7
 • 7471 DK, Hof van Twente
 • Website: www.hofvantwente.nl
 • E-mail: info@hofvantwente.nl
 • Telefoonnummer: 0547858585

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Bentelo bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past matcht met uw situatie. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In deze tabel bieden wij merken en winkels die ook liften monteren in Bentelo.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Bentelo.

Bekende merken
In uw regio zijn 5 geschikte ontwikkelaars actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken werken met een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan vijf bekende producenten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Minivator, Extrema, Strobbe, Platinum. Bekende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een fijne huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Bentelo in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Stannah & Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Bentelo is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Bentelo benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 110 KG en 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie