Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hengelo

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Hengelo maakt het mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zonder risico en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website leest u bruikbare beschrijvingen betreffende trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Hengelo.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De kosten schommelen tussen €2000 tot maar liefst €9700, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHengelo | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHengelo
Postcode7554
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftStannah Sadler

Kosten traplift Hengelo juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs hangt af van twee factoren: het soort trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 inclusief installatie.
 • Extra opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bekijkt u de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Hengelo. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.550 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.900 – €8.200€2.650 – €6.3001/2 dag
2 bochten€6.150 – €11.400€4.500 – €7.9006 uur
Spiltrap€7.600 – €13.700€5.200 – €10.1001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hengelo.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hengelo kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u eenvoudig 45% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Meer en meer leveranciers kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-hengelo-7554

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Hengelo voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Voorts verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.350 inclusief montage. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.500. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenautomatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Dit type beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hengelo via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hengelo. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een veilige manier thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hengelo (https://www.hengelo.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een stoellift uitzoeken die voldoet aan uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of gelijk hulp aanvragen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Burgemeester Jansenplein 1
 • 7551 EC, Hengelo
 • Website: www.hengelo.nl
 • E-mailadres: zorgloket@hengelo.nl
 • Telefoonnummer: 0742459131

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Hengelo bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire stoelliften introduceren en adviseert u over welke uitvoering rijmt met uw woning en budget. Een groot deel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Hengelo.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Hengelo.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse bekende merken aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten beloven een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren meerdere populaire traplift bouwers Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Minivator, Heymer, Triwa, Extrema. Bekende montagepartners van deze merken zijn o.a. PractiComfort, TipTop, RecentLift, Smienk, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een passende huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Hengelo al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Stannah en PractiComfort verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Siena.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Hengelo is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hengelo hanteert een maximale draagkracht in KG. Meestal fluctueert dat tussen de 120 KG & 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie