Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ootmarsum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Ootmarsum vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Onderstaand bieden wij uitgebreide informatie betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, de werking, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kan men kosteloos een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Dinkelland.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €1650 tot zo’n €9000, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Dinkelland | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7631
WMO Beslissingstermijn13 weken
Populaire liftStannah Sadler

Kosten traplift Ootmarsum juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.350 inclusief installatie.
 • Opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder bieden wij de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Ootmarsum. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.850 – €2.3501/2 dag
1 bocht€5.150 – €9.300€3.350 – €6.5004,5 uur
Meerdere bochten€5.650 – €11.500€4.250 – €8.0006,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €14.300€4.650 – €9.7005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ootmarsum.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ootmarsum is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u eenvoudig 45% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Het gros van de leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ootmarsum-7631

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Ootmarsum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.200 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 inclusief plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dinkelland door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Dinkelland. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Dinkelland (https://www.dinkelland.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert beslist of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 13 weken. Hierna krijgt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een lift laten plaatsen die aansluit op uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of wilt u hulp aanvragen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nicolaasplein 5
 • 7591 MA, Dinkelland
 • Website: www.dinkelland.nl
 • E-mail: info@dinkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0541854100

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Ootmarsum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften uitproberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt in de regio. Een professionele adviseur kan u passende uitvoeringen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel treft u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Ootmarsum.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Ootmarsum.

Bekende merken
In Nederland zijn diverse geschikte ontwikkelaars met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars waarborgen een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren verschillende geschikte producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Platinum, Heymer, Triwa, Extrema. Erkende wederverkopers van merken als deze zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een passende huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Ootmarsum binnen een paar weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Stannah en 123 traplift verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Ootmarsum is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ootmarsum werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal fluctueert dat tussen de 115 KG & 140 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie