Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bornerbroek

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Bornerbroek vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Onderstaand kunt u aan de slag met waardevolle tips wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Almelo.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1900 oplopend tot 10000, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Almelo | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7627
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftStannah Starla

Kosten traplift Bornerbroek juni 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs hangt af van 2 zaken: de vorm van uw trap en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.350.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bieden wij de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Bornerbroek. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.850 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.900 – €8.100€3.050 – €5.800Dagdeel
2 bochten€6.550 – €11.900€4.250 – €7.0005,5 uur
Spiltrap€7.600 – €13.300€4.750 – €9.0006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Bornerbroek.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Bornerbroek kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Meer en meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-bornerbroek-7627

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Bornerbroek voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.750 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 inclusief montage. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenextreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Almelo met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Almelo. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Almelo (https://www.almelo.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur beslist of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment sturen ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een type laten installeren die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of nu direct aanmelden voor de WMO? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Haven Zuidzijde 30
 • 7607 EW, Almelo
 • Website: www.almelo.nl
 • E-mail: gemeente@almelo.nl
 • Telefoonnummer: 0546541111

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Bornerbroek bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bieden wij leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Bornerbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Bornerbroek.

Goede merken
In Nederland zijn meerdere geschikte leveranciers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers hanteren een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren een aantal betrouwbare traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe, Extrema. Populaire montagepartners van merken als deze zijn RecentLift, Vegro, TipTop, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Bornerbroek al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Stannah en RecentLift bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Bornerbroek is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Bornerbroek hanteert een maximale draagkracht in KG. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG en 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie