Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Overdinkel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Overdinkel maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met uitgebreide specificaties over trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de totale kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Daarbovenop kan men kosteloos een brochure of een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Losser.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De totale kosten schommelen tussen €1600 & €9200, incl. installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteLosser | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7586
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Overdinkel juni 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee factoren: het type trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.000 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een automatische voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Overdinkel. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.850 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.600 – €8.100€2.700 – €5.800halve dag
Meerdere bochten€6.100 – €10.900€4.450 – €7.6006 uur
Draaiende trap€7.500 – €12.700€5.050 – €9.100Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Overdinkel.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Overdinkel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 45% – 50% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-overdinkel-7586

Waarom een traplift?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Overdinkel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap start bij €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een luxere stoel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Losser via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Losser. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Losser (https://www.losser.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert analyseert of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een type kiezen die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7581 AG, Losser
 • Website: www.losser.nl
 • E-mail: gemeente@losser.nl
 • Telefoonnummer: 0535377271

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Overdinkel bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u de populaire liften demonstreren en adviseert welk merk/model voldoet aan uw wensen en budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Overdinkel.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Overdinkel.

Goede merken
In ons land zijn meerdere erkende leveranciers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse populaire traplift fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Platinum, Heymer, Extrema, Strobbe, Minivator. Populaire (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Overdinkel binnen een paar weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Doorgaans is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Handicare of Heymer verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 60.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Overdinkel is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Overdinkel communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen schommelt dat tussen de 120 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie