Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wapserveen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Wapserveen kan u daarbij helpen! Veel senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u weer zelf en moeiteloos de trap op en af. Op deze site treft u handige details over trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten schommelen tussen €2000 tot wel €8600, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Westerveld | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8351
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Wapserveen juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Ook worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.150 of meer.
 • Extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Wapserveen. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.550 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.000 – €9.000€3.050 – €6.6005 uur
Meerdere bochten€5.750 – €10.900€4.000 – €7.7001 dag
Draaiende trap€8.350 – €13.800€4.550 – €9.2006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Wapserveen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wapserveen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 40% – 45% op de aanschafwaarde. Daarnaast is dat een duurzame investering. Het gros van de leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-wapserveen-8351

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Wapserveen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 inclusief montage. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westerveld. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door veel hoogteverschil of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend geven ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een stoellift laten plaatsen die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mailadres: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Wapserveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en adviseert welk systeem matcht met uw wensen en budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel staan merken en winkels die ook actief zijn in Wapserveen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Wapserveen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf professionele traplift fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 professionele leveranciers Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum, Minivator. Betrouwbare montagepartners van de genoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Wapserveen al binnen 2 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Platinum en Strobbe verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Wapserveen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wapserveen hanteert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 135 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie