Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuidveen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Zuidveen verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zelfstandig en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze pagina treft u praktische tips omtrent trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2200 & €8300, incl. montage.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSteenwijkerland | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8343
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Zuidveen juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs hangt af van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Zuidveen. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.700 – €2.3004 uur
1 bocht€5.000 – €9.600€3.500 – €6.0005 uur
Meerdere bochten€5.850 – €10.800€4.050 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€7.950 – €12.100€4.900 – €9.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Zuidveen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Zuidveen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 45% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-zuidveen-8343

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Zuidveen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast bestaan er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 inclusief installatie. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Steenwijkerland. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur beslist of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een traplift laten monteren die voldoet aan uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk hulp aanvragen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mailadres: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Zuidveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal liften tonen en vertelt welke uitvoering in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In het schema hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Zuidveen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Zuidveen.

Goede merken
In ons land zijn vijf professionele merken aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten staan voor een korte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn verschillende geschikte producenten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa. Populaire wederverkopers van de genoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Zuidveen binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Minivator of Extrema hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Zuidveen is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Zuidveen hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans valt dit binnen een marge van 115 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie