Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Pol

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in De Pol biedt uitkomst! Veel senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u veilig en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Op deze website treft u waardevolle gegevens omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u direct en zonder moeite een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2600 tot wel €9700, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSteenwijkerland | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8337
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Siena

Kosten traplift De Pol juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de begrote kosten van het monteren van een traplift in De Pol. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.800 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.500€2.800 – €6.7004,5 uur
Meerdere bochten€5.900 – €10.400€3.550 – €7.5005,5 uur
Spiltrap€7.650 – €14.000€4.650 – €10.4005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in De Pol.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Pol kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u al snel 40% op de aankoopprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Het gros van de showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-de-pol-8337

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in De Pol voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Ook verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 inclusief installatie. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland door de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Steenwijkerland. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. hoogteverschillen of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een model laten installeren die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-melding doen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO De Pol onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel of showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende uitvoeringen laten zien en adviseert welk type lift past voldoet aan uw budget en situatie. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de volgende tabel staan de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in De Pol.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met professionele leveranciers van trapliften in De Pol.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf goede leveranciers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten garanderen een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren een aantal erkende merken We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Heymer, Minivator, Platinum. Bekende (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een prettige huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in De Pol binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Triwa + 123 traplift verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in De Pol is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in De Pol benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard fluctueert dat tussen de 110 KG & 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie