Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Baars

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Baars kan u daarbij helpen! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u veilig en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website bieden wij bruikbare specificaties ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Daarnaast kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Steenwijkerland.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €2400 tot maar liefst €9700, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSteenwijkerland | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8336
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Baars juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs hangt af van twee factoren: het soort trap maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Baars. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.650 – €2.2504 uur
1 bocht€4.650 – €8.000€3.500 – €5.8004,5 uur
Twee bochten€6.300 – €10.300€4.500 – €7.600Hele dag
Spiltrap€8.400 – €13.700€4.500 – €9.600Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Baars.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Baars is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u maar zo 45% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. Meer en meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-baars-8336

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Baars voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.050 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Steenwijkerland. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type uitzoeken die rijmt met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of direct een WMO-melding doen? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Baars onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal modellen introduceren en adviseert u over welk systeem voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Het gros van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vindt u merken en winkels die ook liften installeren in Baars.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Baars.

Populaire merken
In ons land zijn verschillende erkende traplift bouwers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers garanderen een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren verschillende erkende producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe. Grote (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een fijne huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Baars binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Triwa of PractiComfort beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Baars is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Baars communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie