Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vollenhove

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Vollenhove maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Hieronder leest u uitgebreide informatie m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1800 tot maar liefst €9100, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSteenwijkerland | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8325
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Vollenhove juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk geldt er een meerprijs voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.350 of meer.
 • Opties zoals een automatische schuifrail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder treft u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Vollenhove. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.700 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.100 – €8.600€3.500 – €6.5001/2 dag
Meerdere bochten€5.500 – €10.400€4.300 – €7.9006 uur
Spiltrap€7.850 – €12.300€5.150 – €9.6005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Vollenhove.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Vollenhove kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 45% op de aankoopprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat merken kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-vollenhove-8325

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. De meeste soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Vollenhove voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 incl. installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Steenwijkerland. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een traplift kiezen die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mailadres: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Vollenhove lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte stoelliften tonen en adviseert u over welk model matcht met uw trap, situatie en budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Vollenhove.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Vollenhove.

Geschikte merken
In ons land zijn een aantal geschikte leveranciers werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren vijf betrouwbare traplift bouwers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa. Grote dealers van merken als deze zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Vollenhove binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Otolift + TipTop verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant classic.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Vollenhove is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Vollenhove communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel schommelt dat tussen de 110 KG en 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie