Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Jansklooster

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Sint Jansklooster biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en comfortabel blijven genieten van uw woning. Op deze pagina bieden wij belangrijke informatie betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Tevens kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €2400 en €9100, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Steenwijkerland | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8326
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Sint Jansklooster februari 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder vindt u de richtprijs van het installeren van een traplift in Sint Jansklooster. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.950€1.650 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.050 – €9.900€3.150 – €5.0005 uur
2 bochten€6.000 – €11.800€4.450 – €7.5001 dag
Spiltrap€7.600 – €12.100€4.750 – €9.9005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Jansklooster.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sint Jansklooster is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u al snel 50% – 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-sint-jansklooster-8326

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Sint Jansklooster voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 inclusief montage. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Steenwijkerland. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een model uitkiezen die rijmt met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mailadres: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Sint Jansklooster zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal modellen introduceren en informeert welke uitvoering voldoet aan uw woning en budget. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Sint Jansklooster.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Sint Jansklooster.

Bekende merken
In ons land zijn enkele bekende traplift bouwers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten bieden een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit een aantal professionele fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Platinum, Extrema, Strobbe, Triwa. Bekende specialisten van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een passende huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Sint Jansklooster binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Acorn en Smienk verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Sint Jansklooster is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Sint Jansklooster benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans ligt dat tussen de 125 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie