Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Witte Paarden

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Witte Paarden vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Via deze pagina kunt u aan de slag met praktische gegevens omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Meer info? Dan kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten schommelen tussen €2050 oplopend tot 8900, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSteenwijkerland | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8335
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Line

Kosten traplift Witte Paarden juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs komt tot stand middels 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.700 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Witte Paarden. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.850 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.100 – €8.000€3.450 – €5.9001/2 dag
Meerdere bochten€6.350 – €10.900€3.750 – €8.000Hele dag
Spiltrap€8.150 – €12.900€4.950 – €9.9006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Witte Paarden.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Witte Paarden kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u tot wel 40% – 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard is dat een duurzame investering. Het gros van de fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-witte-paarden-8335

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Witte Paarden voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap start bij €2.200 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede leverancier die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Steenwijkerland. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een stoellift laten plaatsen die voldoet aan uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Witte Paarden onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal modellen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem past bij uw woning en budget. De meeste showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook leveren in Witte Paarden.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Witte Paarden.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn meerdere populaire merken aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten werken met een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftInnovatief en compact design
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende geschikte fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Strobbe, Minivator, Platinum, Triwa. Erkende aanbieders van deze merken zijn o.a. PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Witte Paarden binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Stannah en Smienk hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Witte Paarden is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Witte Paarden communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG & 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie