Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Steenwijk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Steenwijk maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina leest u belangrijke details over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De kosten schommelen tussen €2450 tot maar liefst €9600, incl. installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Steenwijkerland | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8331
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Steenwijk juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.000 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Steenwijk. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.550 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.450 – €9.400€2.900 – €6.1004,5 uur
Meerdere bochten€6.400 – €10.600€3.800 – €7.3001 dag
Wenteltrap€8.100 – €13.200€5.350 – €9.200Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Steenwijk.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Steenwijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-steenwijk-8331

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Steenwijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. installatie. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een hoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Steenwijkerland. Burgers met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U gaat dan een type kopen die in lijn is met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of direct een aanvraag indienen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mailadres: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Steenwijk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk model voldoet aan uw situatie. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Steenwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Steenwijk.

Erkende merken
In Nederland zijn 5 professionele leveranciers met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars focussen zich op een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren meerdere betrouwbare fabrikanten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator. Bekende installateurs van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Steenwijk binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Stannah of RecentLift bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Steenwijk is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Steenwijk benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Standaard fluctueert dat tussen de 110 KG & 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie