Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Basse

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Basse maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Via Trapliftexpert.nl treft u bruikbare adviezen met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de verwachte kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Bovendien kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1650 en €9500, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSteenwijkerland | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8342
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Basse juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt bepaald door 2 aspecten: uw trapsituatie en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Basse. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.550 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.850 – €8.400€2.950 – €6.2005 uur
Twee bochten€6.100 – €10.400€4.000 – €7.200Eén dag
Wenteltrap€7.900 – €12.200€5.050 – €10.1006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Basse.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Basse kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-basse-8342

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel merken hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Basse voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Steenwijkerland. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een lift uitkiezen die voldoet aan uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Meer informatie of gelijk hulp aanvragen? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Basse subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de regio. Een productspecialist kan u een aantal opties introduceren en adviseert u over welk soort lift matcht met uw trap, situatie en budget. Veel winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Basse.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Basse.

Goede merken
In Nederland zijn diverse geschikte traplift bouwers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars bieden een snelle levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan meerdere erkende ontwikkelaars We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Extrema, Heymer, Triwa, Minivator. Gerenommeerde montagepartners van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, TipTop, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een fijne huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Basse in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Minivator & 123 traplift verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Basse is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Basse werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis ligt dat tussen de 125 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie