Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Willemsoord

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Willemsoord vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website treft u belangrijke specificaties t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, de werking, de montagekosten, de WMO en onderhoud. Meer weten? Dan kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven liggen tussen de €1800 tot maar liefst €9400, incl. installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Steenwijkerland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8338
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Starla

Kosten traplift Willemsoord juli 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs hangt af van twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Willemsoord. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.800€1.600 – €2.350Dagdeel
1 bocht€5.350 – €9.300€2.800 – €5.6004,5 uur
Meerdere bochten€6.050 – €11.400€3.950 – €7.6006,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €13.700€5.300 – €10.6006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Willemsoord.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Willemsoord is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u maar zo 45% – 50% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-willemsoord-8338

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Willemsoord voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Steenwijkerland. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur beslist of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een traplift laten installeren die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Willemsoord zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een getrainde specialist kan u een aantal mogelijkheden tonen en geeft aan welk merk/model matcht met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Willemsoord.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Willemsoord.

Bekende merken
In Nederland zijn enkele populaire merken met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers waarborgen een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit enkele erkende traplift bouwers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Erkende (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist helpt u graag bij het aanschaffen van een fijne huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Willemsoord binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Platinum of Strobbe bieden een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 80.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Willemsoord is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Willemsoord werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 120 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie