Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Steenwijkerwold

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Steenwijkerwold biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kan men zonder zorgen en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder vindt u uitgebreide specificaties t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, de unieke werking, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €1850 tot wel €9500, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSteenwijkerland | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8341
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Solus

Kosten traplift Steenwijkerwold juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.000 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij de richtprijzen van het installeren van een traplift in Steenwijkerwold. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.800 – €2.1004 uur
1 bocht€5.050 – €9.800€2.950 – €5.6001/2 dag
Twee bochten€6.000 – €10.600€3.550 – €7.700Hele dag
Spiltrap€7.950 – €14.100€5.400 – €9.500Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Steenwijkerwold.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Steenwijkerwold is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u al snel 60% op de nieuwprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Het gros van de leveranciers hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-steenwijkerwold-8341

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Steenwijkerwold voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 inclusief plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en overige opties zoals eenklaprail.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Steenwijkerland. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert bekijkt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten monteren die aansluit op uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Steenwijkerwold zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire uitvoeringen laten zien en adviseert welk systeem rijmt met de situatie en het budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder staan verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Steenwijkerwold.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Steenwijkerwold.

Erkende merken
In Nederland zijn een aantal professionele fabrikanten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten staan voor een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit meerdere goede leveranciers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Heymer, Extrema, Triwa. Betrouwbare montagepartners van bovengenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, TipTop, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Steenwijkerwold binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als ThyssenKrupp en 123 traplift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Steenwijkerwold is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Steenwijkerwold benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie