Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oude Willem

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Oude Willem biedt uitkomst! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina bieden wij handige tips inzake trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, technische details, de tarieven, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u gratis en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2500 tot maar liefst €8900, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Westerveld | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8439
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Oude Willem juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs komt tot stand middels 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.150 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Oude Willem. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.700 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.750 – €8.000€3.300 – €6.3001/2 dag
2 bochten€6.500 – €10.700€4.000 – €7.1001 dag
Wenteltrap€8.050 – €13.100€5.150 – €9.7005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Oude Willem.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Oude Willem is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u al snel 60% op de nieuwprijs. Ook is dat een duurzame investering. De meeste leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-oude-willem-8439

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Oude Willem voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts zijn er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 inclusief plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een klaprail.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerveld. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist analyseert of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een stoellift laten monteren die voldoet aan uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mail: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Oude Willem zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en adviseert welk soort lift matcht met uw situatie. Het gros van de winkels verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder bieden wij merken en winkels die ook liften installeren in Oude Willem.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Oude Willem.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn verschillende professionele merken actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken staan voor een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele goede producenten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Heymer, Extrema, Platinum, Strobbe. Bekende verkopers van merken als deze zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Oude Willem in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Stannah + RecentLift verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1000XXL.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oude Willem is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oude Willem hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 135 KG tot 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie