Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zorgvlied

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Zorgvlied kan u daarbij helpen! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze webpagina treft u uitgebreide adviezen inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, de werking, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Westerveld.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten variëren tussen €1750 tot maar liefst €9200, incl. plaatsing.
 • Soms heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Westerveld | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Zorgvlied juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra opties als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.650 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een vierpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Zorgvlied. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.550 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.950 – €9.800€3.450 – €6.3001/2 dag
Twee bochten€5.750 – €10.700€3.850 – €7.300Eén dag
Spiltrap€7.800 – €14.100€5.450 – €10.700Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Zorgvlied.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zorgvlied is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 55% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is dat een duurzame investering. Meer en meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-zorgvlied-8437

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Zorgvlied voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westerveld. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert bekijkt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna verstrekken ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten installeren die voldoet aan uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of nu direct hulp aanvragen? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mailadres: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Zorgvlied vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere opties laten zien en adviseert u over welk model matcht met uw situatie. Het gros van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder treft u merken en winkels die ook liften monteren in Zorgvlied.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Zorgvlied.

Bekende merken
In uw omgeving zijn diverse populaire traplift fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken verzekeren een vlotte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan diverse grote traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator. Gerenommeerde dealers van deze modellen zijn Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het vinden van de beste huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Zorgvlied binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Otolift en Heymer verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Otolift Air.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zorgvlied is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Zorgvlied verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG tot 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie