Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kuinre

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Kuinre maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning de trap op en af. Op deze site leest u belangrijke details over trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zorgeloos en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2350 & €10000, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSteenwijkerland | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8374
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Horizon

Kosten traplift Kuinre juli 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.000 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Kuinre. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.550 – €2.100halve dag
1 bocht€5.050 – €8.900€2.850 – €5.600halve dag
Meerdere bochten€6.400 – €10.400€4.350 – €7.4001 dag
Wenteltrap€8.500 – €13.700€5.250 – €9.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kuinre.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Kuinre kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u maar zo 45% op de nieuwprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-kuinre-8374

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Kuinre voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Verder zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 incl. installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.500. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Steenwijkerland. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een stoellift selecteren dat past bij uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of meteen hulp aanvragen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mailadres: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Kuinre lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire modellen demonstreren en vertelt welk type lift past voldoet aan uw situatie. Veel winkels hebben een divers aanbod. In het schema hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook liften installeren in Kuinre.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Kuinre.

Bekende merken
In uw regio zijn verschillende goede traplift fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars hanteren een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan een aantal betrouwbare leveranciers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa, Minivator. Erkende adviseurs van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Kuinre in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Acorn & Extrema verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 60.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Kuinre is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Kuinre benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken ligt dat tussen de 120 KG & 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie