Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift IJsselham

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in IJsselham biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u veilig en probleemloos blijven genieten van uw woning. Onderstaand vindt u nuttige beschrijvingen betreffende trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder risico en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2100 tot maar liefst €9100, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSteenwijkerland | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8361
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 80

Kosten traplift IJsselham juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.500 of nog duurder.
 • Opties zoals een verlichte voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel verschaffen we de richtprijs van het plaatsen van een traplift in IJsselham. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.600 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.150 – €9.000€3.000 – €5.1001/2 dag
2 bochten€5.550 – €10.600€3.600 – €7.3005,5 uur
Spiltrap€7.500 – €14.100€5.400 – €9.900Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in IJsselham.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in IJsselham kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u al snel 45% op de aankoopprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Het gros van de leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-ijsselham-8361

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in IJsselham voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Steenwijkerland. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur beslist of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een systeem aanschaffen die aansluit op uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mailadres: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO IJsselham subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal systemen laten zien en geeft aan welk systeem voldoet aan uw wensen, eisen en budget. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder vindt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in IJsselham.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in IJsselham.

Erkende merken
In ons land zijn 5 betrouwbare producenten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars beloven een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier direct een traplift kopen. In het schema hieronder treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit vijf erkende ontwikkelaars De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator, Heymer. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in IJsselham al binnen 2 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Acorn of Smienk bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Air.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in IJsselham is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in IJsselham benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie