Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Blokzijl

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Blokzijl maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze webpagina vindt u nuttige gegevens ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, technische details, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u ook meteen een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1650 tot zo’n €8400, incl. plaatsing.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSteenwijkerland | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8356
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 75

Kosten traplift Blokzijl juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien geldt er een meerprijs voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.250 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een automatische schuifrail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Blokzijl. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.800 – €2.250halve dag
1 bocht€4.750 – €8.400€3.500 – €5.000halve dag
2 bochten€6.500 – €10.000€3.850 – €7.700Hele dag
Spiltrap€8.500 – €12.100€4.600 – €9.8006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Blokzijl.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Blokzijl is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u al snel 45% vergeleken met een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-blokzijl-8356

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Blokzijl voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Tevens zijn er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.950 incl. installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals een4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Steenwijkerland. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een systeem kopen die matcht met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mailadres: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Blokzijl zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u verschillende liften laten zien en geeft aan welk merk/model rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel treft u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Blokzijl.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Blokzijl.

Erkende merken
In uw omgeving zijn diverse goede producenten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten verzekeren een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal bekende leveranciers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe. Populaire installateurs van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Smienk, 123traplift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een goede huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Blokzijl binnen een paar weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Triwa of Extrema hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Handicare 950.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Blokzijl is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Blokzijl werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 135 KG tot 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie