Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Giethoorn

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Giethoorn maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Aan de hand van deze website bekijkt u waardevolle specificaties betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2150 & €8700, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Steenwijkerland | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8355
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 60

Kosten traplift Giethoorn juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.200 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Giethoorn. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.800 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.050 – €8.300€2.850 – €5.600halve dag
Meerdere bochten€6.450 – €11.900€4.400 – €7.0001 dag
Wenteltrap€8.550 – €12.500€4.600 – €10.600Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Giethoorn.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Giethoorn kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u maar zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. De meeste fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-giethoorn-8355

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Giethoorn voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 incl. plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Steenwijkerland. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert analyseert of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift aanschaffen die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Giethoorn vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u geschikte stoelliften demonstreren en adviseert u over welk type lift past voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In deze tabel bekijkt u winkels en producenten die ook leveren in Giethoorn.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Giethoorn.

Bekende merken
In ons land zijn verschillende goede ontwikkelaars met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers staan in voor een snelle levering en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere grote merken Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Extrema, Triwa, Strobbe, Platinum. Grote specialisten van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Giethoorn binnen een paar weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Acorn + Strobbe verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Swing.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Giethoorn is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Giethoorn werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Vaak valt dit binnen een marge van 135 KG tot 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie