Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Blankenham

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Blankenham maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zonder risico en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Hieronder treft u belangrijke tips met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, hoe het werkt, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2550 en €8100, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSteenwijkerland | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8373
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Blankenham februari 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.700 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een 4-puntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Blankenham. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.800 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.400 – €8.600€2.550 – €5.0004,5 uur
Twee bochten€5.700 – €11.400€4.350 – €7.3006 uur
Spiltrap€8.050 – €13.400€5.150 – €9.1005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Blankenham.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Blankenham is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u al snel 45% – 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat aanbieders hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-blankenham-8373

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Blankenham voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Ook onderscheiden we buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 inclusief plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en overige opties zoals eenvijfpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Steenwijkerland. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een model laten plaatsen die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Blankenham bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire opties tonen en informeert u over welk soort lift rijmt met de situatie en het budget. Veel showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel treft u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Blankenham.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Blankenham.

Erkende merken
In uw omgeving zijn diverse geschikte traplift bouwers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten hanteren een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse grote leveranciers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Triwa, Minivator, Extrema, Platinum. Populaire (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de montage van een traplift in Blankenham binnen een paar weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Triwa + Extrema beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Blankenham is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Blankenham hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard valt dit binnen een marge van 125 KG & 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie