Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wetering

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Wetering maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u op een veilige manier en probleemloos blijven genieten van uw woning. In het volgende overzicht bieden wij handige gegevens inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de producten werken, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Daarbovenop kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1600 tot maar liefst €8900, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Steenwijkerland | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8363
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Wetering juni 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.200.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Wetering. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.750 – €2.350halve dag
1 bocht€5.450 – €8.800€2.500 – €5.2004,5 uur
Twee bochten€5.750 – €10.600€4.350 – €8.0006,5 uur
Spiltrap€7.950 – €13.800€4.950 – €9.8001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Wetering.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wetering is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-wetering-8363

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Wetering voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Ook bestaan er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 inclusief montage. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Steenwijkerland. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een type uitzoeken die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of meteen hulp aanvragen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mailadres: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Wetering lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Wetering.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Wetering.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 bekende leveranciers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers werken met een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal geschikte traplift bouwers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Triwa, Strobbe, Minivator, Heymer. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het kopen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Wetering al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Otolift en 123 traplift verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Solus.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wetering is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Wetering hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen wisselt dat tussen de 100 KG en 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie