Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oldemarkt

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Oldemarkt vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u op een veilige manier en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl treft u waardevolle informatie met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De prijzen variëren tussen €1950 en €9300, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Steenwijkerland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8375
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Oldemarkt juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs is afhankelijk van 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.200 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een verlichte voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Oldemarkt. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.850 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.100 – €8.500€3.200 – €6.3001/2 dag
Meerdere bochten€5.700 – €11.500€4.300 – €7.5006,5 uur
Draaiende trap€7.550 – €13.100€4.900 – €10.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oldemarkt.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oldemarkt is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de nieuwprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. De meeste showrooms hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-oldemarkt-8375

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Oldemarkt voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 incl. plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Steenwijkerland. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een veilige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een lift laten installeren die matcht met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Oldemarkt subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een showroom of adviespunt in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en adviseert welk soort lift rijmt met de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Oldemarkt.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oldemarkt.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 professionele ontwikkelaars met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 goede fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Heymer, Extrema, Minivator, Platinum. Gerenommeerde aanbieders van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een passende huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Oldemarkt al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Stannah en Heymer beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Oldemarkt is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oldemarkt hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen ligt dat tussen de 130 KG en 170 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie