Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ossenzijl

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Ossenzijl maakt het mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Onderstaand bekijkt u belangrijke beschrijvingen omtrent trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, de unieke werking, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u online en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten liggen tussen de €1750 tot zo’n €9700, incl. montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSteenwijkerland | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8376
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Ossenzijl juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische schuifrail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder verschaffen we de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Ossenzijl. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.800 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.500 – €9.600€2.950 – €6.1001/2 dag
2 bochten€6.300 – €11.000€3.950 – €7.400Hele dag
Draaiende trap€7.850 – €12.300€5.350 – €9.300Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ossenzijl.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Ossenzijl is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Veel fabrikanten kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ossenzijl-8376

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ossenzijl voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Steenwijkerland. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. opstapjes of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt nu een stoellift laten monteren die in lijn is met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mailadres: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Ossenzijl onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte modellen demonstreren en vertelt welk soort lift in lijn is met uw situatie. De meeste dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vindt u aanbieders en merken die ook leveren in Ossenzijl.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Ossenzijl.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende betrouwbare leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten staan voor een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren meerdere bekende producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Minivator, Strobbe, Extrema, Platinum. Gerenommeerde wederverkopers van deze merken zijn o.a. Smienk, PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het vinden van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de montage van een traplift in Ossenzijl binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Platinum en PractiComfort hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Ossenzijl is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Ossenzijl communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 105 KG tot 155 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie