Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kalenberg

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Kalenberg biedt uitkomst! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u risicoloos en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met uitgebreide gegevens ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een betrouwbare en prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De kosten schommelen tussen €2550 en €8000, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSteenwijkerland | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8377
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Kalenberg mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Kalenberg. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.700 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.500 – €9.500€3.350 – €6.0004,5 uur
2 bochten€6.250 – €11.600€4.450 – €7.6006,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €12.300€4.600 – €10.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kalenberg.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Kalenberg kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u maar zo 40% op de aanschafwaarde. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-kalenberg-8377

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Kalenberg voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 inclusief montage. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenmeedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Steenwijkerland. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert verkent of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een traplift laten monteren die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel een WMO-melding doen? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mailadres: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Kalenberg onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u geschikte systemen laten zien en informeert welk systeem past bij uw wensen, eisen en budget. Het gros van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht staan aanbieders en merken die ook liften monteren in Kalenberg.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Kalenberg.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal bekende fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten focussen zich op een korte installatietijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan verschillende populaire producenten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Heymer, Extrema, Triwa, Minivator. Bekende montagepartners van de genoemde merken zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de installatie van een traplift in Kalenberg binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Platinum & Strobbe verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Kalenberg is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Kalenberg benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak schommelt dat tussen de 105 KG en 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie