Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Langezwaag

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Langezwaag maakt het mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site treft u belangrijke gegevens wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Opsterland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1700 tot maar liefst €8900, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Opsterland | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8404
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Langezwaag juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 incl. montage.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Langezwaag. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.850€1.800 – €2.300halve dag
Eén bocht€4.750 – €9.800€2.550 – €6.000halve dag
Meerdere bochten€6.500 – €11.600€4.400 – €7.800Eén dag
Spiltrap€7.850 – €14.100€4.950 – €10.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Langezwaag.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Langezwaag is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Veel verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-langezwaag-8404

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Langezwaag voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.300 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 incl. montage.De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit type heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Opsterland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent verkent of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een type kopen die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mailadres: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Langezwaag bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal opties laten zien en informeert u over welk systeem aansluit op uw situatie. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook leveren in Langezwaag.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Langezwaag.

Populaire merken
In uw regio zijn enkele betrouwbare producenten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit 5 grote traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, 123traplift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Langezwaag al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als ThyssenKrupp & Extrema bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Langezwaag is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Langezwaag hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG en 175 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie