Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Jonkerslân

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Jonkerslân vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u veilig en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op de traplift-vergelijker bieden wij waardevolle gegevens inzake trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, een technische beschrijving, de onkosten, de WMO en info over het huren van een lift. Tevens kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Opsterland.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De kosten variëren tussen €2500 tot wel €8300, incl. montage.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Opsterland | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8403
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Jonkerslân mei 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.200 of nog duurder.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de richtprijzen van het monteren van een traplift in Jonkerslân. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.600€1.700 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.200 – €9.200€2.600 – €6.200halve dag
Meerdere bochten€5.950 – €11.200€3.600 – €7.600Hele dag
Wenteltrap€8.250 – €12.800€5.300 – €10.200Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Jonkerslân.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Jonkerslân kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u al snel 50% op de nieuwprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-jonkerslan-8403

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel types hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Jonkerslân voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.750 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief montage. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Opsterland. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kiezen die rijmt met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk hulp aanvragen? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mailadres: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Jonkerslân zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte liften introduceren en geeft aan welk merk/model matcht met uw situatie. De meeste aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder treft u winkels en producenten die ook liften installeren in Jonkerslân.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Jonkerslân.

Geschikte merken
In uw regio zijn meerdere betrouwbare merken werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars verzekeren een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan enkele bekende traplift fabrikanten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa, Platinum. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het vinden van de beste huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Jonkerslân binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Minivator of PractiComfort verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 60.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Jonkerslân is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Jonkerslân hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 115 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie