Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gorredijk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Gorredijk maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Hieronder leest u praktische tips inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Opsterland.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2450 en €8100, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteOpsterland | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8401
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Gorredijk juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien geldt er een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.150 incl. montage.
 • Extra’s zoals een luxere stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel vindt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Gorredijk. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.900€1.600 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.350 – €9.000€3.400 – €6.6004,5 uur
2 bochten€5.850 – €10.400€3.750 – €7.1001 dag
Wenteltrap€7.550 – €13.300€5.500 – €10.6006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Gorredijk.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gorredijk is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u zo 40% – 45% op de aankoopprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-gorredijk-8401

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Gorredijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.200 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 incl. plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een 4-puntsgordel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Opsterland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een lift selecteren die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mailadres: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Gorredijk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een dealer of leverancier in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire mogelijkheden introduceren en informeert u over welk merk/model aansluit op uw woning en budget. Een groot deel van de winkeliers verkopen diverse merken. In het schema hieronder vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Gorredijk.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Gorredijk.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere professionele fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers staan voor een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren vijf bekende fabrikanten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Triwa, Platinum, Minivator, Heymer. Betrouwbare wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in Gorredijk binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Triwa of RecentLift hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Gorredijk is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Gorredijk hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG tot 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie