Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lippenhuizen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Lippenhuizen maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker leest u handige details aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Opsterland.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zorgeloos en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2400 tot wel €9400, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Opsterland | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8408
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 55

Kosten traplift Lippenhuizen februari 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.250.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Lippenhuizen. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.700 – €2.1004 uur
Eén bocht€4.600 – €9.400€3.250 – €5.300Dagdeel
Meerdere bochten€6.400 – €11.600€3.650 – €7.6001 dag
Spiltrap€7.550 – €13.100€4.850 – €10.400Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Lippenhuizen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lippenhuizen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkooppunten bieden een assortiment met 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-lippenhuizen-8408

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Lippenhuizen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Opsterland. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een lift kiezen die aansluit op uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mail: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Lippenhuizen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een dealer of leverancier in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere stoelliften introduceren en informeert u over welke uitvoering rijmt met uw wensen en budget. Een groot deel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Lippenhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Lippenhuizen.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn een aantal professionele merken actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten werken met een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit een aantal grote producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Minivator, Heymer, Platinum, Triwa. Populaire montagepartners van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Lippenhuizen in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals ThyssenKrupp + TipTop bieden een prima aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Lippenhuizen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Lippenhuizen verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 135 KG – 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie