Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Jubbega

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Jubbega biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Via deze website treft u handige specificaties met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de prijzen, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De totale kosten schommelen tussen €2100 tot maar liefst €8100, incl. montage.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHeerenveen | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8411
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftPlatinum Curve

Kosten traplift Jubbega april 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 of meer.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Jubbega. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.600€1.850 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.350 – €9.600€2.550 – €6.6004,5 uur
Meerdere bochten€6.000 – €11.000€3.600 – €7.9001 dag
Wenteltrap€7.900 – €12.100€5.350 – €10.2005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Jubbega.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Jubbega is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u maar zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-jubbega-8411

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel types hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Jubbega voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 incl. plaatsing. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Heerenveen. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een prettige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist analyseert of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een stoellift uitzoeken die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel hulp aanvragen? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mail: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Jubbega zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en informeert welk soort lift past bij uw wensen en budget. Een groot deel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder treft u merken en winkels die ook kunnen leveren in Jubbega.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Jubbega.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 professionele leveranciers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten staan in voor een snelle levering en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 erkende ontwikkelaars Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Strobbe, Platinum, Heymer, Minivator. Populaire specialisten van merken als deze zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Jubbega binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Minivator en TipTop hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Jubbega is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Jubbega hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal ligt dat tussen de 110 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie