Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Knipe

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in De Knipe kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site treft u praktische adviezen betreffende trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2400 oplopend tot 9700, inclusief installatie.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHeerenveen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8456
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift De Knipe mei 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs hangt af van twee factoren: het type trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 incl. montage.
 • Extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in De Knipe. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.550 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.150 – €9.100€3.350 – €6.800halve dag
Meerdere bochten€6.100 – €11.200€3.700 – €7.400Eén dag
Spiltrap€8.200 – €12.500€5.550 – €9.5001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in De Knipe.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in De Knipe is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-de-knipe-8456

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in De Knipe voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 inclusief plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een luxere stoel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Heerenveen. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode veilig en prettig thuis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een model laten installeren die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer weten of direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mail: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO De Knipe onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u de populaire modellen demonstreren en adviseert u over welk systeem matcht met uw situatie. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook leveren in De Knipe.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in De Knipe.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 betrouwbare leveranciers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers hanteren een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de volgende tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 betrouwbare merken Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Platinum, Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator. Betrouwbare wederverkopers van merken als deze zijn Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in De Knipe binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & Extrema verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 80.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in De Knipe is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in De Knipe hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis fluctueert dat tussen de 125 KG en 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke huizen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie