Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Surhuizum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Surhuizum biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site bieden wij uitgebreide beschrijvingen m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Achtkarspelen.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1550 tot zo’n €9800, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAchtkarspelen | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9283
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftStannah Siena

Kosten traplift Surhuizum april 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €6.950 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Surhuizum. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.900€1.850 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.650 – €8.700€3.500 – €6.3001/2 dag
Twee bochten€6.300 – €11.900€4.300 – €7.200Eén dag
Draaiende trap€8.250 – €13.200€5.500 – €10.500Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Surhuizum.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Surhuizum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 60% op de aanschafwaarde. Daarnaast is dat een duurzame investering. Flink wat verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-surhuizum-9283

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste producten hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Surhuizum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap start bij €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 incl. installatie. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenklaprail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Achtkarspelen d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Achtkarspelen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als opstapjes of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna krijgt u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een systeem laten monteren die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stationsstraat 18
 • 9285 NH, Achtkarspelen
 • Website: www.achtkarspelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@achtkarspelen.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Surhuizum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem voldoet aan uw situatie. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Surhuizum.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Surhuizum.

Professionele merken
In Nederland zijn diverse populaire fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers staan in voor een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal bekende fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator. Bekende montagepartners van dergelijke merken zijn 123traplift, Smienk, TipTop, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitzoeken van een prettige huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de montage van een traplift in Surhuizum binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als ThyssenKrupp of TipTop hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 160.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Surhuizum is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Surhuizum werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel schommelt dat tussen de 115 KG – 155 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie