Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Twijzelerheide

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Twijzelerheide biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u weer zelf en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Via de TrapliftExpert bieden wij praktische gegevens t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Achtkarspelen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een betrouwbare en aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De prijzen variëren tussen €2350 tot wel €9300, inclusief montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAchtkarspelen | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9287
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Twijzelerheide februari 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Ook geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.150 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Twijzelerheide. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.650 – €2.1504 uur
1 bocht€5.500 – €9.600€3.400 – €5.2005 uur
Twee bochten€5.900 – €11.600€3.550 – €7.9001 dag
Draaiende trap€8.000 – €13.700€4.550 – €10.500Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Twijzelerheide.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Twijzelerheide is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. Steeds meer showrooms kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-twijzelerheide-9287

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Twijzelerheide voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.850 inclusief installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Achtkarspelen via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Achtkarspelen. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een stoellift laten monteren dat past bij uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stationsstraat 18
 • 9285 NH, Achtkarspelen
 • Website: www.achtkarspelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@achtkarspelen.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Twijzelerheide vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal systemen laten zien en geeft aan welke uitvoering matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Twijzelerheide.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Twijzelerheide.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn een aantal populaire fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars werken met een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden verschillende geschikte leveranciers De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Platinum, Extrema, Triwa, Strobbe. Populaire installateurs van de genoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Twijzelerheide binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals ThyssenKrupp en Smienk beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Solus.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Twijzelerheide is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Twijzelerheide hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis schommelt dat tussen de 120 KG tot 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie