Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kollumerpomp

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Kollumerpomp verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u veilig en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze pagina kunt u aan de slag met waardevolle beschrijvingen aangaande trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, technische details, de totale kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De prijzen liggen tussen de €1750 en €8500, incl. installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9293
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Kollumerpomp oktober 2023

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.000 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bieden wij de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Kollumerpomp. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.550 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.100 – €9.200€3.100 – €6.6004,5 uur
2 bochten€5.700 – €10.300€4.500 – €7.900Hele dag
Spiltrap€8.500 – €14.000€5.100 – €9.700Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kollumerpomp.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Kollumerpomp is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. De meeste fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-kollumerpomp-9293

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Kollumerpomp voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 inclusief installatie. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een prettige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. opstapjes of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een lift uitzoeken dat past bij uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Kollumerpomp bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u een aantal systemen laten zien en adviseert welk systeem past bij uw situatie. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Kollumerpomp.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Kollumerpomp.

Goede merken
In uw omgeving zijn verschillende geschikte ontwikkelaars operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten waarborgen een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende goede leveranciers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum, Extrema. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, RecentLift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Kollumerpomp binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Triwa en Extrema verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare Freecurve.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Kollumerpomp is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Kollumerpomp verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak wisselt dat tussen de 130 KG – 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie