Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Augsbuurt

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Augsbuurt biedt uitkomst! Veel senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website bieden wij uitgebreide tips m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2150 oplopend tot 8600, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Noardeast-Fryslân | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9292
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950+

Kosten traplift Augsbuurt maart 2023

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van twee zaken: het type trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties als een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.300.
 • Extra opties als een verlichte voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Augsbuurt. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.650€1.700 – €2.150halve dag
1 bocht€5.200 – €9.800€3.150 – €5.000Dagdeel
Meerdere bochten€6.450 – €11.800€3.700 – €7.0005,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €13.500€4.500 – €10.4006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Augsbuurt.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Augsbuurt is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 55% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Veel showrooms bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-augsbuurt-9292

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Augsbuurt voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 incl. plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt nu een type laten installeren die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Augsbuurt onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel/showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Augsbuurt.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Augsbuurt.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn enkele bekende producenten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere grote ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Extrema, Minivator, Heymer, Triwa. Gerenommeerde adviseurs van bovengenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, TipTop, Vegro, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het kopen van een passende huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Augsbuurt binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Stannah + Heymer beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Augsbuurt is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Augsbuurt hanteert een maximale draagkracht in KG. In de regel fluctueert dat tussen de 110 KG tot 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie